CA-bewaring


Fruit heeft van zichzelf maar een beperkte bewaartijd. Die bewaartijd kan worden beïnvloed door geconditioneerde opslag. Bij hard fruit, zoals appels en peren, wordt vaak gebruik gemaakt van ULO-bewaring. Voor zacht fruit, zoals kersen en (rode) bessen zetten we een bewaarmethode in die nog wat verder gaat: CA-bewaring.

Wat is CA-bewaring?

De letters C en A in CA-bewaring staan voor Controlled Atmosphere. Net als bij ULO-bewaring worden ook hier temperatuur en zuurstofgehalte op een stabiel, ideaal niveau gebracht. CA-bewaring gaat echter nog een stapje verder. Ook het kooldioxide gehalte en het ethyleen gehalte kunnen worden beïnvloed.

Als teler kennen we de kwetsbaarheid van zacht fruit als geen ander. We hebben daarom ook niet gekozen voor ‘zomaar’ een installatie, maar voor een systeem waarbij wekelijks kalibratie wordt uitgevoerd. Zo bewaren we uw fruit onder de beste en meest betrouwbare omstandigheden. Die omstandigheden kunnen we trouwens niet alleen instellen per ruimte, maar zelfs per pallet.

Waar wordt CA-bewaring voor ingezet

CA-bewaring wordt vooral ingezet voor zacht fruit. Door opslag van bijvoorbeeld kersen en (rode) bessen onder ideale omstandigheden blijft het fruit langer vers. Gevolg daarvan is dat verkoopseizoen verlengd wordt, zonder chemische middelen te gebruiken. Over het algemeen kan gesteld worden dat fruit zo’n 2-4x langer bewaard kan worden door CA-bewaring toe te passen.

Door CA-bewaring kan het kersenseizoen bijvoorbeeld met wel 6 weken worden verlengd. Zonder dat dit negatieve invloed heeft op de smaak en kwaliteit van de kers.

Flexibiliteit is het toverwoord

We zijn uiterst flexibel wanneer het gaat om CA-bewaring. Of het nu gaat om de omstandigheden of de volumes. Zo weten steeds meer telers ons te vinden voor CA-bewaring van hun goederen voor de tijd tussen de pluk en verpakking. Naast de mogelijkheid om complete koelcellen te conditioneren, bieden we ook de mogelijkheid om dit kleinschaliger te doen. Binnen een koelcel kunnen we verschillende pallets individueel bewaren. Per pallet kunnen de condities worden bepaald. Ideaal voor wie steeds kleine partijen in het afzetkanaal wil brengen.

  CA-bewaring: op- en overslag

  Ook voor opslag voor kortere periode, bij op- en overslag bijvoorbeeld, kan CA-bewaring een uitstekende oplossing zijn. Het stelt u in staat om grote oogsten of leveringen in kleinere partijen uit te leveren aan bijvoorbeeld uw kramen, markten of de supermarkten waaraan u levert.

  Een mooi voorbeeld daarvan is de import van bijvoorbeeld blauwe bessen. Er zijn diverse groothandels en inkooporganisaties die ons weten te vinden om hun grote, vaak geïmporteerde, partijen bij ons middels CA-bewaring op te slaan. Vervolgens worden deze over gefaseerd uitgeleverd aan de verkooppunten.
  CA-bewaring

  Voordelen van CA-bewaring

  Ongetwijfeld kunt u op basis van de informatie hier een aantal voordelen bedenken. Toch zetten we de belangrijkste voordelen graag even voor u op een rijtje:

  • Flexibele opslag: ook geschikt voor lage(re) volumes
  • U verlengt de verkrijgbaarheid - en dus uw verkoopseizoen
  • Minimalisatie van productuitval door opslagomstandigheden
  • Verlaag de tijdsdruk en prijsdruk bij verkoop van uw fruit
  • Smaak en versheid blijven optimaal

  Alles over CA-bewaring

  Wilt meer weten over onze CA-bewaring? Wilt u eens doorpraten over de mogelijkheden? Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Wim Verwoert.
  Neem contact op
  Freslina Fruits

  Freslina Fruits

  Wij zijn trots op ons merk dat met grote passie tot stand is gekomen. Overtuig uzelf van de smaak en de kwaliteit van Freslina Fruits.
  Freslina Fruits
  Informatie
  Privacyverklaring
  Voorwaarden
   
  Coldstore
  CA-bewaring
  ULO-bewaring
  Ons fruit
  Fruitteelt
  Rode bessen
  Kersen
  Aardbeien
  Appels
  Peren
  Seizoenswerk
  Bessenplukkers
  Verkoopactiviteiten
  Inpakkers
   
  Volg ons
  Verwoert Fruit
  Provincialeweg 1
  4033 BP Lienden
   
  Fruitautomaat
  Liniestraat 1
  4051 BN Ochten
   
  Fruitstal
  Cuneraweg 3a
  4051 CE Ochten
  Realisatie JSP Reclame