Innovatie in Fruitteelt


Stilstand is achteruitgang zeggen ze wel eens. Vinden wij ook. Daarom zoeken we constant naar manieren om te verbeteren en te innoveren.

Bij alle innovaties die we doen, kijken we naar de gevolgen ervan voor het product en het milieu. Sommige innovaties zijn bijvoorbeeld gericht op het verhogen van de opbrengst. Meer oogst mag echter nooit ten koste gaan van de smaak. Smaak heeft continu onze aandacht. Daarom innoveren en experimenteren we ook regelmatig met nieuwe rassen en teeltmethoden.

Voorbeelden van innovatie in fruitteelt

Een mooi voorbeeld van innovatie is het experiment in onze kersenteelt. We zetten nieuwe aanplant volgens het Zwitserse systeem. Daarbij worden onze kersenbomen geplant onder een hoek van ongeveer 45 graden. Dit geeft de boom meer ruimte om te groeien, waarbij de hoogte van de (regen)kap geen beperking meer vormt. Zo komt de kersenboom makkelijker in de generatieve fase. Dat is de fase na de groeifase, waarin de boom vrucht gaat dragen. Ook verwachten we een positief effect op de opbrengst van de oogst.

Ook wanneer het gaat om gewasbeschermingsmiddelen zijn we veel bezig met innovatie. We proberen waar mogelijk te werken met oplossingen die de natuur ons geeft. Meer daarover is te lezen op de pagina duurzaamheid.

Doel van innovatie

Innovatie is mooi. We zetten het volop in. Het doel blijft echter altijd om een optimale smaak te bereiken. Daarnaast innoveren we met rassen om te zorgen dat ons fruitseizoen een optimale lengte heeft. Zo kan er het lang genoten worden, van heerlijk en vers fruit.
Innovatie in Fruitteelt
Hele jaar leverbaar

Hele jaar leverbaar

Op de lijst van de meest populaire fruitsoorten in Nederland, vinden we de peer op plek 7. Eén van de redenen waarom de peer een populair stukje fruit is, is de goede verkrijgbaarheid. We kunnen peren het hele jaar door leveren.
Onze peren
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame