Aardbeien


De aardbei wordt ook wel het zomerkoninkje genoemd. De Latijnse naam is Fragaria, wat vertaald neerkomt op geurend. Niet zonder reden trouwens. De zoete geur van een met zorg geteeld aardbei is voor bijna iedereen duidelijk herkenbaar. U kunt ze al van ruime afstand ruiken. Helaas zien we in de praktijk dat telers soms zo gericht zijn op volume en snelle oogst, dat ze bijna niet meer te ruiken zijn. Daarin maken we graag het verschil.

Onze aardbeien: Smaak als uitgangspunt

Een goede smaak begint al bij het kiezen van de juiste rassen. Daarnaast is het moment waarop de pluk plaatsvind van groot belang. In de praktijk zien we vaak dat er vroeg geplukt wordt. Het voordeel daarvan is dat de aardbei langer bewaard kan worden, maar het gaat wel ten koste van de smaak. Zelf plukken we onze aardbeien daarom later. Op het moment dat ze optimaal rijp zijn - en dus goed op smaak. Het verschil proef je.

Door slimme keuze van rassen, zijn onze aardbeien verkrijgbaar vanaf half mei t/m augustus. In sommige jaren kunt u zelfs tot eind september genieten van onze smakelijke aardbeien.

Duurzame teelt

Onze aardbeien worden geteeld in kassen. Qua smaak levert dit minstens net zulke goede resultaten als bij teelt in de volle grond. Een belangrijk voordeel is wel dat we hierdoor minder afhankelijk zijn van weersomstandigheden. Onze aardbeien groeien op een bodem van kokosvezel (kokossubstraat). Dit wordt gemaakt van de schil van kokosnoten. De schil wordt gezien als reststroom of afvalproduct, wij weten er wel raad mee. Een belangrijk voordeel hiervan is de optimale vochthuishouding.

Net als bij ander fruit, is ook de aardbei een gewas wat beschermingsmiddelen nodig heeft. We gebruiken hiervoor zoveel mogelijk natuurlijke middelen. Spint gaan we te lijf door inzet van roofmijt. Om luizen te bestrijden zetten we sluipwespen in. Om onze aardbeien te beschermen gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke vijanden en biologische bestrijdingsmiddelen.

Onze aardbeien zijn te koop bij onze fruitautomaat en fruitstal.
Aardbeien

Wilt u meer weten over onze aarbeien?

Wij informeren u graag.
Neem contact op
Freslina Fruits

Freslina Fruits

Wij zijn trots op ons merk dat met grote passie tot stand is gekomen. Overtuig uzelf van de smaak en de kwaliteit van Freslina Fruits.
Freslina Fruits
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame