Peren


Op de lijst van de meest populaire fruitsoorten in Nederland, vinden we de peer op plek 7. Eén van de redenen waarom de peer een populair stukje fruit is, is de goede verkrijgbaarheid. We kunnen peren het hele jaar door leveren.

Perenrassen

De meest populaire peer in de fruitteelt is de Conference peer. Deze wordt op ruime afstand gevolgd door de Doyenné du Comice. Dit zijn ook de perenrassen die door ons worden geteeld.

Conference peren

De conference peer is van origine een Engels perenras. Deze handpeer is vrij groot en kan goed bewaard worden - met behoud van smaak. Kenmerkend voor de conference peer is de zoete smaak en sappige structuur. Daarnaast is de vorm natuurlijk erg herkenbaar. Ons Nederlandse zeeklimaat is perfect geschikt voor de teelt van conference peren.

Doyenné du Comice

Hoewel de Doyenné du Comice peer een handpeer is, is deze ook te gebruiken als stoofpeer. De peer geeft betere vruchten wanneer kruisbestuiving plaatsvind met de Conference peren. Dat verklaart ook de combinatie van deze twee rassen. Qua vorm is dit perenras wat onregelmatiger dan de Conference, maar dat gaat zeker niet ten koste van de smaak. Deze peer heeft veel smaak en is lekker zoet.

Verantwoorde keuze

Bij onze perenteelt gaan we zo goed mogelijk om met plant en milieu. Kunstmest wordt daarom niet tot nauwelijks meer gebruikt. Ook op het gebied van gewasbescherming maken we zoveel mogelijk gebruik van de middelen die ‘moeder natuur’ ons geeft. Bij onze perenteelt maken we volop gebruik van de uitgangspunten van Kringlooplandbouw.

Lang seizoen

Naast het telen van peren, slaan we ze ook op onder ideale condities. Middels ULO-bewaring voorkomen we dat de peren verder rijpen. We kunnen u als fruithandel of groothandel dan ook het hele jaar door voorzien van heerlijke peren.

Volumehandel

Anders dan bij zachtfruit, leveren we ons hardfruit in bulk uit. Dat heeft ook alles te maken met de manier waarop het fruit bijvoorbeeld in winkels en fruitkramen wordt gepresenteerd. De flexibiliteit in de manier waarop de peren uiteindelijk aan de consument worden aangeboden is dus maximaal.

Meer weten over de mogelijkheden?

Onze specialist in hardfruit is Bart Verwoert. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken: 06 - 51 885 355.
Peren

Wilt u meer weten over onze peren?

Wij informeren u graag.
Neem contact op
Hele jaar leverbaar

Hele jaar leverbaar

Op de lijst van de meest populaire fruitsoorten in Nederland, vinden we de peer op plek 7. Eén van de redenen waarom de peer een populair stukje fruit is, is de goede verkrijgbaarheid. We kunnen peren het hele jaar door leveren.
Onze peren
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame