Appels


De gemiddelde Nederlander eet meer dan 10 kg. appels per jaar. Daarmee is de appel het meest populairste stukje fruit in Nederland. In onze boomgaard telen we Delbare appels en Elstar appels.

Delbar appels

Deze appel heet eigenlijk Delcorf, maar ligt in de winkels als Delbare. Die naam is op zich niet vreemd trouwens. Het is de naam van het tuinbouwbedrijf wat het ras ooit heeft ontwikkeld. Dat gebeurde in de jaren 60. Dit appelras is een kruising tussen Stark Jon Grimes en de welbekende Golden Delicious. Het zijn vrij grote appels met knapperig vruchtvlees. De Delbare appel is een lekkere frisse appel met een zoetzure smaak.

Elstar appels

De Elstar appel is een stuk roder dan de Delbare appel. Een belangrijke overeenkomst met de Delbare appel, is het ontstaan. Het is een Nederlands appelras wat in de jaren 50 zijn oorsprong vindt. Ook hier is sprake van een kruising met de Golden Delicious. De Elstar is een kruising tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De Elstar is in ieder geval qua appelteelt de meest populaire appel van Nederland. De appel wordt trouwens niet alleen als handappel gegeten, maar is ook zeer geschikt om compote, appelmoes of appelsap van te maken. Op zo’n 30 kilometer afstand van de plaats waar de Elstar is ontwikkeld (in Elst), telen we met veel liefde en vakmanschap dit heerlijke appelras.

Duurzame appelteelt

We streven er naar om onze appelteelt zo duurzaam mogelijk te doen, volgens de uitgangspunten van Kringlooplandbouw. We richten ons daarom niet zozeer op het halen van een maximale oogst, maar meer op smaak en plantgezondheid. Op een natuurlijk manier komen we tot het beste resultaat. Dat geldt ook voor de manier waarop we onze gewassen beschermen. Wanneer we gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, doen we dat zoveel mogelijk op biologische basis. Maar liever nog zetten we de natuur in.

Appels voor de groot- en fruithandel

Onze appels leveren we vooral aan groothandels en fruithandelaren binnen Nederland. We kunnen u het hele jaar door voorzien van verse, rijpe, smaakvolle appels. Na de appeloogst in september zorgen we namelijk voor ULO-bewaring. Dat zet het rijpingsproces stil zonder dat het ten koste gaat van de versheid en smaak van de appel. De appels worden opgeslagen in onze eigen coldstore faciliteit. Dat heeft als voordeel dat we erg flexibel zijn in het uitleveren.

Omdat u met onze appels alle kanten op kunt, leveren we deze in bulk.
Appels

Appels

Wilt u meer weten over onze appels?

Wij informeren u graag.
Neem contact op
Hele jaar leverbaar

Hele jaar leverbaar

Op de lijst van de meest populaire fruitsoorten in Nederland, vinden we de peer op plek 7. Eén van de redenen waarom de peer een populair stukje fruit is, is de goede verkrijgbaarheid. We kunnen peren het hele jaar door leveren.
Onze peren
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame