Kersen


Heerlijke Hollandse rode kersen. Lekker zoet en een tikje mysterieus. Over de herkomst is namelijk weinig bekend. Het gezegde ‘de kers op de taart’ is er in ieder geval niet voor niets: kersen zijn lekker en ook nog eens gezond. De kers is echt een seizoensproduct. Dat seizoen begint rond juni.

Kersenrassen

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van kersen, kiezen we ervoor te werken met verschillende rassen. Zo werken we veel met het kersenras Merchant. Dit vroegrijpende ras zorgt namelijk voor grote, donkere, sappige kersen met een heerlijke zoete smaak. Een ander ras waar we mee werken is de Kordia. Dit ras rijpt een aantal weken later. Qua uiterlijk zijn ze vergelijkbaar met de Merchant. Ook dit ras staat bekend om zijn rijke aromatische smaak. Bovendien laat dit ras zich ook goed bewaren. Onder CA-bewaring is deze kers 6-8 weken langer vers te bewaren.

Smaak van de kersen

De smaak van kersen is ons uitgangspunt. Niet alleen in de keuze voor kersenrassen, maar ook in de teelt. We halen liever een iets lagere opbrengst met een betere kwaliteit dan dat we gaan voor volumes. Voor wat betreft de smaak, experimenteren we regelmatig met nieuwe kersenrassen. Dat doen we op kleine schaal, zodat we goed kunnen ervaren hoe de kersenboom zich ontwikkelt onder onze omstandigheden. Uiteraard speelt de smaak van de kersen hierin ook een cruciale rol.

Plantgezondheid en duurzame teelt

Gezonde planten geven goede vruchten. Een gezonde plant begint met duurzame teelt. En daar doen we ons best voor. We planten nieuwe bomen aan volgens het Zwitsers systeem, onder een hoek van 45 graden. Hierdoor worden we niet beperkt door de hoogte van de (regen)kap. De boom kan uitgroeien in plaats van dat deze kunstmatig ingekort wordt. Ook het gebruik van kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest wordt zoveel mogelijk voorkomen. Zo zetten we bijvoorbeeld bijen in voor de bestuiving. Die trekken we onder andere aan door in de looppaden klaver en kruiden in te zaaien.

Zijn onze kersen iets voor u?

We telen onze kersen niet alleen, maar verhandelen ze ook zelf. Voor u als klant zorgen we dat u zich niet druk hoeft te maken om zaken als opslag en verpakking. Na de teelt zorgen we voor CA-bewaring, zodat we flexibeler zijn in het moment van uitlevering. We leveren onze kersen verpakt aan. In onderling overleg stemmen we de gewenste verpakking af. Daarbij kunnen we rekening houden met verschillende merken of talen. We stemmen de verpakking graag af op uw specifieke situatie.

Bent u als groothandel, fruithandel of exporteur op zoek naar lekkere Hollandse kersen? Dan komen we graag in contact. Bel voor meer informatie met Wim Verwoert. Hij is bereikbaar op 06 - 53 436 538.
Kersen

Wilt u meer weten over onze kersen?

Wij informeren u graag.
Neem contact op
Bart Verwoert
"De smaak van kersen is ons uitgangspunt. Niet alleen in de keuze voor kersenrassen, maar ook in de teelt. We halen liever een iets lagere opbrengst met een betere kwaliteit dan dat we gaan voor volumes."

Bart
Onze aardbeien

Onze aardbeien

Door slimme keuze van rassen, zijn onze aardbeien verkrijgbaar vanaf half mei t/m augustus. In sommige jaren kunt u zelfs tot eind september genieten van onze smakelijke aardbeien.
Onze aardbeien
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame