Duurzaamheid


We hebben maar 1 planeet. En daarnaast zijn we als fruitteler afhankelijk van klimaat en natuur. We vinden het dan ook erg belangrijk om goed voor de natuur te zorgen en waar mogelijk duurzame keuzes te maken. We zijn als rentmeesters verantwoordelijk voor de manier waarop de aarde beheren en doorgeven aan de volgende generatie(s). Nu is duurzaamheid een nogal ruim begrip. En het wordt regelmatig een modewoord genoemd, omdat na de woorden de daden uitblijven. We vinden het daarom belangrijk om iets te vertellen over hoe wij het begrip duurzaamheid invullen en betekenis geven.

Zonnepanelen

Voor ons bedrijf hebben we elektriciteit nodig. Nu valt dat voor de teelt nog wel mee. Voor onze geconditioneerde bewaring en opslag ligt dat anders. Het koelen van ons fruit kost veel energie. Door gebruik te maken van zonnepanelen werken we mee aan verduurzaming. Het dak van onze coldstore faciliteit ligt daarom vol met zonnepanelen, waardoor we uiteindelijk nagenoeg energie-neutraal kunnen werken.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Ons fruit smaakt heerlijk. Dat vinden niet alleen onze klanten, maar ook veel insecten en organismen denken er zo over. Om onze gewassen te beschermen, kiezen we zoveel mogelijk voor natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Die zijn een stuk beter voor mens en milieu dan kunstmatige middelen. Gebruik van kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen beperken we dan ook tot een minimum.

We zullen waarschijnlijk nooit volledig ontkomen aan het gebruik van kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen. Maar, waar mogelijk kiezen we voor een natuurlijk aanpak. Ook daarin innoveren en experimenteren we volop. Bij onze fruitteelt zetten we voor de bestuiving volop bijen in. Naast het plaatsen van volken, experimenteren we nu ook met het inzaaien van klaver en kruiden om bijen aan te trekken. Bijen geven betere resultaten dan wanneer we puur de wind zijn werk laten doen. Om ziekte en vraat aan gewassen te voorkomen, maken we ook dankbaar gebruik van de natuur. We zetten onder andere sluipwespen, roofmijt, lieveheersbeestjes oorworm, gaasvlieg en roofwantsen in om onze gewassen te beschermen.

Gebruik van reststromen

Bij de kasteelt van aardbeien gebruiken we een organisch teeltmedium: Kokos substraat. Dit is een restproduct van de kokosnoot. Door toepassing hiervan dragen we bij aan circulaire landbouw. De kokosvezels hebben bovendien uitstekende vochtregulerende eigenschappen en zijn een natuurlijk product wat biologisch afbreekbaar is.

Ecologisch evenwicht door Kringlooplandbouw

We streven naar ecologisch evenwicht. Voor ons betekent dit dat er zo min mogelijk gewerkt wordt met kunstmatige stoffen en ingrepen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn al aan de orde geweest. We stellen de plantgezondheid centraal en niet - zoals helaas veel gebeurt - de maximalisatie van de opbrengst. Natuurlijk streven we naar een mooie oogst, maar niet ten koste van alles. In het verlengde daarvan gebruiken we ook zo min mogelijk kunstmest. Enerzijds omdat er natuurlijke voeding voldoende is, anderzijds omdat kunstmest negatieve bijeffecten heeft voor het milieu.

Global G.A.P.

We beschikken over een Global G.A.P. Certificering. Deze certificering maak duidelijk dat het niet bij mooie woorden blijft, maar dat we duurzaam werken ook echt in de praktijk brengen. Global G.A.P. Is een internationaal erkende norm voor agrarische productie. Voor onze klanten betekent dit dat we voldoen aan strenge eisen op het gebied van een veilige en duurzame teelt.
> Download hier ons Global G.A.P. certificaat
Duurzaamheid
Onze aardbeien

Onze aardbeien

Door slimme keuze van rassen, zijn onze aardbeien verkrijgbaar vanaf half mei t/m augustus. In sommige jaren kunt u zelfs tot eind september genieten van onze smakelijke aardbeien.
Onze aardbeien
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame