Historie


Wij zijn Verwoert Fruit, aangenaam. We zijn gespecialiseerd in fruitteelt, geconditioneerde opslag van fruit en fruithandel. We telen op een zo duurzaam mogelijke manier rode bessen, kersen, aardbeien, appels en peren. Onze klantenkring bestaat vooral uit groothandels, exporteurs en fruithandelaren die zowel nationaal als internationaal actief zijn.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met een areaal van ruim 22 hectare. De leiding ervan is in handen van de derde generatie Verwoert. Zoals voor veel familiebedrijven geldt, zijn ook wij klein begonnen.

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Verwoert Fruit begint in de jaren 70. In die periode begonnen de ouders van de huidige eigenaren met de verkoop van fruit aan huis. Opa Verwoert had toen een fruitteeltbedrijf in appels, peren en pruimen. Deze combinatie is het begin geweest van wat het bedrijf nu is.

Naar 1 bedrijf en uitbreiding

In de jaren 90 wordt het bedrijf een geheel. Om de groei bij te kunnen benen, stapt ook zoon Bart in het bedrijf. Zoon Wim volgt later. In 2007, op het moment dat er een klein fruitbedrijf wordt gekocht wat actief is in de teelt van bessen, bramen en aardbeien.

Om ook aan de lokale vraag van consumenten te kunnen voldoen, wordt in 2009 een fruitautomaat geplaatst aan de Liniestraat 1 in Ochten. Hier kan de consument het hele jaar door terecht voor vers fruit.

Geconditioneerde opslag

In de loop van de tijd neemt de vraag bij Verwoert Fruit steeds verder toe. Maar die vraag verandert ook. Steeds vaker komt het voor dat er behoefte is aan tijdelijke, geconditioneerde opslag van fruit. En ook groeit de behoefte naar het ompakken van fruit, van grootverpakking naar de uiteindelijke verpakking die in de kraam of supermarkt ligt.

In 2011 wordt daarom de coldstore faciliteit gerealiseerd. Er wordt een flink aantal koelcellen gebouwd die individueel regelbaar zijn. Alleen zo kan de optimale smaak voor verschillende fruitsoorten immers goed geregeld worden. Er wordt zowel ULO-bewaring (voor hard fruit) als CA-bewaring (voor zacht fruit) aangeboden.

2019

In 2019 is de particuliere verkoop uitgebreid met een extra verkooppunt. De particuliere klant kan niet alleen terecht aan de Liniestraat 1 in Ochten, maar kan ook terecht bij de fruitstal aan de Cuneraweg 3a in Ochten. Daar staat in de maanden juni en juli een fruitstal waar fruit vanuit de boomgaard verkocht wordt. Hier zijn onder andere kersen, rode bessen, aardbei, kruisbessen en bramen verkrijgbaar.
Historie
Onze aardbeien

Onze aardbeien

Door slimme keuze van rassen, zijn onze aardbeien verkrijgbaar vanaf half mei t/m augustus. In sommige jaren kunt u zelfs tot eind september genieten van onze smakelijke aardbeien.
Onze aardbeien
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame