Rode bessen


Onze rode bessen zien er niet alleen geweldig uit, maar zo smaken ze ook. Afhankelijk van het seizoen en het ras is de smaak friszuur tot zoetzuur. Rode bessen smaken trouwens niet alleen geweldig, ze zijn ook nog eens heel gezond.

Rode bessen & Nederland: een perfecte combinatie

Er zijn maar weinig landen waar rode bessen goed geteeld kunnen worden. De rode bes heeft namelijk voldoende winterkou nodig en kan niet zo goed tegen hitte. In Nederland kennen we een klimaat wat aan die eisen voldoet. Extreme hitte komt weinig voor en doorgaans kennen onze winters voldoende koude perioden. Een ideaal klimaat voor de teelt van rode bessen dus.

Misschien is dat ook wel de reden dat een groot deel van de rode bessen die we telen naar het buitenland wordt geëxporteerd.

Optimale seizoenslengte

Onze rode bessen kunnen we het hele jaar leveren. Aan de ene kant komt dat door de mogelijkheden die we hebben om de rode bessen door CA-bewaring langer vers te houden. Aan de andere kant speelt de keuze die we maken in rassen een belangrijke rol.

Eén van de rode bessenrassen die we telen is de Junifer. Het is een ras wat niet geschikt is voor onbeschermde buitenteelt. Daarom telen we deze rode bessen in de kas, maar wel in de volle grond. Een ander voorbeeld van een ras wat we telen is de Rovada. Dit ras wordt gezien als één van de beste rassen die op dit moment beschikbaar is. Vooral qua smaak is het een uitstekend ras. Een bijkomend voordeel is dat deze rode rode bessenrassen niet gelijktijdig rijpen. Dat zorgt voor spreiding van het seizoen. De Junifer wordt geplukt vanaf eind mei. De Rovada rijpt later waardoor de pluk pas in augustus start.

Rode bessen: het gaat om de smaak

Bij alles wat we telen staat smaak voorop. Dat geldt dus ook voor onze rode bessen. We gaan liever voor goede smaak en een iets lager volume dan andersom. Ook in de keuze voor rassen komt dit uitgangspunt terug. Zo zijn er bepaalde rassen die we niet telen vanwege hun smaak. We leveren rode bessen van topkwaliteit die zich onderscheiden op smaak.

Van teelt tot verpakking

Het begint allemaal bij de teelt van onze rode bessen. Maar daar stopt het niet. Na de pluk zorgen we voor geconditioneerde opslag (CA-bewaring). Tegen de tijd dat het moment van uitlevering is aangebroken, worden de rode bessen netjes verpakt in hun winkelverpakking. In samenspraak met u stemmen we de details af. Zo kan het zijn dat u verschillende afzetkanalen bedient, met uiteenlopende wensen. Of dat u bijvoorbeeld levert in meerdere landen (en talen). Wat uw vraagstuk ook is, samen vinden we een passende verpakkingsoplossing.

Zullen we kennismaken? Bel Wim Verwoert. Hij is bereikbaar op 06 - 53 436 538.
Rode bessen

De voordelen voor u als fruithandel of groothandel

  • We leveren het hele jaar,
  • Geteeld op smaak, niet op volume,
  • Duurzame teelt, met minimum aan kunstmatige bemesting en gewasbeschermingsmiddelen,
  • Geleverd in de door u gewenste eindverpakking,
  • Gegarandeerd vers.

Wilt u meer weten over onze rode bessen?

We gaan graag in gesprek om eventuele vragen te beantwoorden.
Neem contact op
Hele jaar leverbaar

Hele jaar leverbaar

Op de lijst van de meest populaire fruitsoorten in Nederland, vinden we de peer op plek 7. Eén van de redenen waarom de peer een populair stukje fruit is, is de goede verkrijgbaarheid. We kunnen peren het hele jaar door leveren.
Onze peren
Informatie
Privacyverklaring
Voorwaarden
 
Coldstore
CA-bewaring
ULO-bewaring
Ons fruit
Fruitteelt
Rode bessen
Kersen
Aardbeien
Appels
Peren
Seizoenswerk
Bessenplukkers
Verkoopactiviteiten
Inpakkers
 
Volg ons
Verwoert Fruit
Provincialeweg 1
4033 BP Lienden
 
Fruitautomaat
Liniestraat 1
4051 BN Ochten
 
Fruitstal
Cuneraweg 3a
4051 CE Ochten
Realisatie JSP Reclame