Opslag van Fruit
Fruit ademt. Het rijpt. En als het te lang rijpt, vergaat het. Hoe korter de tijd tussen oogst/pluk en consumptie, hoe beter. Maar in de praktijk lukt dat niet altijd. Zeker bij fruit speelt het seizoen vaak een grote rol. Zowel telers, fruithandelaren als consumenten zijn gebaat bij een zo lang mogelijke verkrijgbaarheid van fruit. Maar dan moet het fruit uiteraard wel zo vers mogelijk zijn en de smaak perfect.
De natuur een handje helpen
Het ademen van het fruit speelt een belangrijke rol in het rijpingsproces. Fruit neemt zuurstof op en geeft koolstofdioxide (CO2) af. Fruit kan echter stilgezet worden. Wanneer dat gebeurt, wordt verdere rijping en veroudering uitgesteld. Dat doen we door fruit gekoeld te bewaren in een gasdichte ruimte. Vervolgens brengen we het zuurstofgehalte omlaag en het koolstofdioxide gehalte omhoog. Dit stopt het ademen - en daarmee het rijpen en verouderen.Voor wie we fruit bewaren
Sinds 2011 hebben we de beschikking over een zeer moderne coldstore faciliteit. Deze gebruiken we niet alleen voor de opslag van onze teelt, maar ook voor (tijdelijke) verhuur aan derden.Steeds vaker weten fruittelers ons te vinden voor opslag van hun fruit. Door het fruit op te slaan, ontstaat er meer tijd voor verpakking en uitlevering. Door de langere bewaarbaarheid wordt derving beperkt en uitlevering flexibel. En dat kan weer een gunstig effect hebben op het financiële rendement.
Ook importeurs van en groothandels in fruit weten ons steeds vaker te vinden. Wanneer er fruit binnenkomt die niet meteen het afzetkanaal in kan, is coldstore opslag een goede optie. Het biedt de mogelijkheid om in bulk ingekocht fruit geleidelijk uit te leveren.
Bewaarmethoden
We bieden ULO-bewaring en CA-bewaring aan. De exacte verschillen tussen deze twee methoden zijn niet voor iedereen duidelijk. Daarom geven we u graag meer informatie over deze beide methoden.ULO-bewaring
ULO-bewaring is uiterst geschikt voor hardfruit zoals appels en peren. De belangrijkste factoren waarop gestuurd wordt zijn hierbij temperatuur, druk en zuurstofgehalte. Meer over ULO-bewaring.CA-bewaring
De methode van CA-bewaring gebruiken we vooral voor het geconditioneerd bewaren van kwetsbaar zachtfruit. Het is daarbij ook mogelijk om condities per pallet in te stellen. Meer over CA-bewaring.
![Opslag van Fruit](https://www.verwoertfruit.nl/image/fruit/900x600/nl-bewaring-opslag.jpg)